Afiseaza: 1-22 din 22 produse
FiltreAccesorii nadire
Înafară de nădirea concentrată generată de momitoare pentru a ne mări șansele de a prinde peste putem apela la o nădire mai amplă realizată prin diverse mijloace.
Indiferent că nădim cu racheta de nădire, catapulta, cobra sau praștia, este important să respectăm același principiu de bază al nadei folosite.
Ținta nădirii o constituie creearea unui "pat de nada" în apă care v-a aduce pestele pe vad si ulterior trasaturile mult dorite. De aceea, putem folosi ca materiale de nădire nada pe baza de faina de peste, nada pe baza de cereale sau boilies fie fishmeal sau birdfood.
Intervalele la care nădim trebuie să fie unele regulate, nefiind recomandate nădirile masive urmate de perioade lungi de pauză. Întroducând constant nadă în apă vom putea menține "patul de nada", astfel crescând șansele de a aduce cât mai mulți pești în zona pe care pescuim.
Catapulta, alături de racheta și bastonul de nădire, formează trio-ul ce nu ar trebui să lipsească din trusa niciunui pescar de crap ce preferă pescuitul lansat.
Catapultele sunt destinate nădirii cu bulgări, fiind disponibile pe piață într-o varietate de forme și mărimi.
Lanseta spod este o lansetă destinată nădirii , după cum reiese din denumire. Datorită puterii de aruncare ( ≥ 4.5 lbs) ne va garanta lansarea în siguranță a bulgărilor. Utilizarea lansetelor clasice de pescuit nu este recomandată pentru nădirea folosind catapulta. Totuși, dacă alegem această opțiune va trebui să corelăm puterea de aruncare a lansetei cu greutatea bulgărilor de nădire pentru a evita eventuale accidente.
Pe lângă o lansetă de tip spod este necesară folosirea unei mulinete echipate cu fir suficient de puternic pentru a rezista șocului creat în momentul lansării .
Racheta de nădire constituie fără dubii alegerea principală a pescarilor de crap atunci când discutăm despre nădirea de pe mal. Acest fapt se datorează versatilității, racheta de nădire permițând introducerea oricărui tip de nadă în interior.
Rachetele de nădire vin într-o multitudine de forme, mărimi și culori care permit lansarea si nadirea la distanțe foarte mari.
Unul dintre avantajele concrete pe care rachetele de nădire îl prezintă este faptul că împrăștierea nadei plasate in apa se poate face pe o arie foarte mica, astfel vom putea crea paturi de nadă concentrate.
Bastonul de nădire denumit popular ,,cobră" constituie un element important din arsenalul pescarilor de crap, însușindu-și acest apelativ datorită formei sale asemănătoare șarpelui. Cobrele au apărut din nevoia nădirii cu boilies la distanțe ceva mai mari decât se putea nădi cu ajutorul unei praștii de nădit. Design-ul acestora a fost realizat astfel încât să trimită boilies-urile la distanțe apreciabile, ajungându-se uneori la depășirea a 100-150 m.
Praștia de nădit reprezintă un element preluat inițial din pescuitul la staționar.
Pentru distanțele reduse de nădire praștiile constituie o alternativă în cazul nădirii cu bulgări, semințe, nadă vie sau boilies-uri. Alegerea praștiei de nădire se va face în funcție de: materialul nădit și distanța la care intenționăm să nădim.